Miód Manuka 550+

Miód Manuka 550+

Miód Manuka MGO 550+ to najmocniejszy dostępny miód manuka na rynku. Symbol MGO 550+ oznacza, że na każdy kg miodu przypada 550 mg methylglyoxalu. Produkt ten powstaje w rdzennie czystych rejonach Nowej Zelandii. Produkowany jest przez pszczoły z nektaru zebranego z krzewów Manuka.

Miód manuka MGO 550+

Miód manuka MGO 550+

Jak smakuje miód manuka MGO 550+?

Miody manuka mają wyjątkowy lekko gorzki mineralny smak, silnie aromatyczny zapach wynikający z obecności pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka.

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal >55 mg >8,25 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.

Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g lub 500g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

About the Author

admin administrator