Miód Manuka 30+

Miód Manuka 30+

manuka30plus250graam

To miód o gwarantowanej zawartości 30mg/kg methylglyoxalu. Dostępny w opakowaniu 30g. Jest to najtańsza odmiana certyfikowanego miodu Manuka MGO.  Miód Manuka MGO 250+ na tle innych miodów europejskich wyróżnia się przede wszystkim pochodzeniem. Powstaje on w dziewiczych rejonach Nowej Zelandii dzięki czemu mamy gwarancje otrzymania najlepszego produktu.

Czym jest wspomniane wyżej MGO?

MGO to skrót od Methylglyoxalu naturalnej substacji wyróżniajacej miody Manuka od innych miodów. Związek ten ma potwierdzone naukowo własności bakteriobójcze.  Dzięki długoletniej pracy prof. Thomasa Henle z Politechniki Drezdeńskiej stworzono uniwersalną metodę określania zawartości MGO w miodach. Metoda polega na podawaniu minimalnej gwarantowanej ilości Methylglyoxalu / kg miodu. Dzięki czemu jest obiektywna i a różne odmiany produktów mogą być łatwo porównywane przez Klientów.

Jak smakuje Miód Manuka MGO 30+?

Smak miodów Manuka jest wyjątkowy. Określa się go jako smak mineralny, lekko gorzkawy z wyczuwalnym posmakiem wrzosu.

Składniki oraz wartości odżywcze:

miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal >3 mg >0,45 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 30+
Miód Manuka zaleca się spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

About the Author

admin administrator